Homepage Nieuws Magna Cura realiseert draadloos netwerk zonder concessies bij eReM!

Magna Cura realiseert draadloos netwerk zonder concessies bij eReM!

eReM is een ervaren en oplossingsgerichte totaalpartner voor industriële automatisering. Sinds de oprichting in 1957 staat het bedrijf bekend als kwaliteitsgerichte en betrokken specialist die van aanpakken weet op het gebied van E&I Engineering, Software Engineering, Paneelbouw en Installatie. Je kunt eReM tegenkomen in verschillende branches, zoals de petrochemie, olie & gas, waterzuivering, de voedingsmiddelenindustrie en afvalverwerking. Omdat het wifi-netwerk van eReM niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd, besloot men samen met ICT-partner Magna Cura naar een nieuwe, draadloze oplossing te zoeken. Men koos hierbij bewust voor de producten van NETGEAR.

eReM had een heel eenvoudig wifi-netwerk op de bedrijfslocatie, dat bestond uit twee access points, die toegang verleenden tot het internet. Een van de problemen hiermee was, dat ingelogde gebruikers ook meteen toegang hadden tot het interne netwerk van eReM. Voor wat betreft de eigen werknemers was dat niet zo problematisch, maar dat externe bezoekers dezelfde mogelijkheden hadden was niet wenselijk. Daarnaast zag men bij eReM het gebruik van smartphones, tablets en laptops van het personeel op het netwerk enorm toenemen. Een gevolg hiervan was dat de zakelijke laptops soms niet meer konden aanmelden op het netwerk, omdat alle adressen al vergeven waren. Het personeel kon door de drukte op het netwerk niet meer goed zijn werkzaamheden uitvoeren, dus daar moest snel een oplossing voor worden gevonden. Ook het bereik van de twee access points was onvoldoende. Personeel dat rondliep door de zes grote productiehallen en de tien kantoorruimtes had last van langzame en slechte wifi-verbindingen.

Geen concessies
Samen met vaste IT-partner Magna Cura ging men op zoek naar een oplossing. “We wilden 100% wifi-toegang voor het hele terrein, geen concessies in snelheid en bereik en een bedrijfsnetwerk dat gescheiden was van het gastennetwerk,” vertelt Sander van Gool, eigenaar en sales director bij eReM. “Dat waren de eisen die we bij onze partner Magna Cura neerlegden. Magna Cura is toen aan de slag gegaan met NETGEAR, om de ideale oplossing te creëren.”


De keuze voor NETGEAR
De keuze voor NETGEAR was geen toeval. Leander Lems, accountmanager bij Magna Cura, herinnert zich nog goed hoe hij met NETGEAR in contact kwam: “Ik kwam de mensen van NETGEAR een jaar of drie geleden voor het eerst tegen op een partner-evenement. Snel daarna merkten wij al dat de mensen van NETGEAR ons serieus namen. Het begin van een goede en duurzame relatie was gelegd en die is in de loop der jaren steeds verder uitgebouwd. We zijn nog steeds bijzonder te spreken over NETGEAR. Als er iets is, of als je ergens advies of ondersteuning bij nodig hebt, dan staan ze voor je klaar en kun je er gezamenlijk de schouders onder zetten.”

Sterk van NETGEAR
Magna Cura is te spreken over de NETGEAR-apparatuur. Lems: “De producten zijn relatief eenvoudig en rechttoe-rechtaan inzetbaar. Ze bieden nagenoeg dezelfde functionaliteit als de veel duurdere zakelijke producten van andere merken maar liggen binnen het budget van het MKB. Ook met de betrouwbaarheid en de toegankelijkheid zit het goed; het zijn stabiele producten die je zonder begeleiding of speciale training in kunt zetten. Bovendien zit er levenslange garantie op de switches en dat vind ik wel heel sterk van NETGEAR.”

Inventarisatie voor optimale dekking
Om de optimale dekking en de hoeveelheid benodigde access points te bepalen, vond er een inventarisatie van de locatie plaats door NETGEAR. Hierbij werd heel nauwkeurig in kaart gebracht hoe het pand in elkaar zat en waar zich eventuele storingsbronnen bevonden. Op basis van deze metingen werd een advies uitgebracht over hoe het nieuwe netwerk optimaal kon worden opgebouwd. Magna Cura ging hier vervolgens mee aan de slag.

Een geslaagde implementatie
Over het resultaat zijn alle betrokken partijen bijzonder tevreden. “We hebben nu overal op het terrein 100% bereik en volledige snelheid,” zegt Van Gool. “We hebben twee gescheiden netwerken, één voor de gasten en één voor intern gebruik, dus onze bezoekers kunnen niet meer per ongeluk op onze servers terecht komen. Wij zijn erg blij met het resultaat. IT wordt steeds belangrijker in alles wat we doen en omdat we voortdurend op de computer werken is het belangrijk dat we overal internettoegang hebben. We werken de laatste jaren steeds meer met laptops en nu is het veel eenvoudiger geworden om je laptop even mee te nemen naar de productiehallen, voor bijvoorbeeld testwerkzaamheden of rapportage. Daarnaast wil je natuurlijk ook je klanten voorzien van een goedwerkende internetverbinding; dat is tegenwoordig een vanzelfsprekendheid.”

“Het was wederom een geslaagde implementatie,” kan ook Lems beamen. “Omdat eReM zelf goed in staat was de bekabeling aan te leggen en de access points op te hangen, hebben wij ons bezig gehouden met het configureren van de wireless controller. Daarnaast hebben we een nieuwe switch geplaatst voor power over ethernet functionaliteit en hebben we de verschillende VLAN’s ingeregeld voor het scheiden van het netwerkverkeer. We beheren het netwerk via een enkele controller en hebben er eigenlijk geen omkijken naar.”

De voordelen op een rij

 • Persoonlijke aandacht en ondersteuning vanuit NETGEAR
 • Gunstige prijs / kwaliteit verhouding
 • Eenvoudig te bedienen, zonder leercurve of speciale training
 • Optimale dekking dankzij inventarisatie door NETGEAR
 • Levenslange garantie

Gebruikte NETGEAR-apparatuur

 • 11x NETGEAR ProSafe Dual Band Wireless-N Access Point WNDAP360 + 350
 • 1x NETGEAR ProSafe GS752TS Smart Switch Managed 48
 • 1x  Netgear ProSafe High Performance Wireless Controller WC7600
 • 2x NETGEAR Licence 10 access points
 • 1x NETGEAR ProSafe GSM7224P - Switch - L2+
 • 1x NETGEAR ProSafe SRX5308 Router 4-port switch GigE