Homepage Magna Cura Microsoft pauzeert Windows 10 October-update vanwege verdwenen bestanden

Microsoft pauzeert Windows 10 October-update vanwege verdwenen bestanden

maandag 8 oktober 2018 - Microsoft heeft de installatie van de October-update voor Windows 10 stopgezet, zodat het bedrijf gemelde problemen met vermiste bestanden kan onderzoeken.

Bij sommige gebruikers bleken na installatie documenten en programma's verdwenen te zijn.

Op zijn supportwebsite legt Microsoft uit dat het uitbrengen van de October-update voor Windows 10, met versienummer 1809, tijdelijk is gepauzeerd. Wanneer er onderzoek is gedaan naar de gemelde problemen geeft het bedrijf een update over de situatie, om vervolgens de installatie te hervatten. Wanneer het onderzoek afgerond moet zijn is echter niet duidelijk.

Volgens Microsoft gaat het om 'geïsoleerde gevallen' van missende bestanden. Het is echter niet geheel duidelijk gemaakt hoe groot het probleem is, en hoeveel gebruikers zaken missen na het installeren van de 1809-update voor Windows 10. De klachten bestaan niet alleen uit missende bestanden, maar in sommige gevallen ontbreken er ook programma's na het doorvoeren van de update. Sommige Windows 10-gebruikers melden zelfs dat hun volledige documentenmap leeg is.

De October-update had aanvankelijk in september uit moeten komen, maar Microsoft kampte met problemen bij de ontwikkeling, waardoor de update uitgesteld moest worden. Dat gebeurde eerder dit jaar ook al eens met een grote software-update voor Windows 10.

Exact heeft aangegeven dat de komende Windows 10 update (de zogenaamde fall update die geleidelijk bij iedereen beschikbaar komt) problemen geeft met verschillende versies van Exact Globe. Dit zal ook op de customer portal bekend gemaakt worden. De afdeling Development van Exact is dit met de hoogst mogelijke urgentie aan het onderzoeken en houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen en wij u uiteraard ook. De laatste correct werkende versie is 1803, de fall update heeft versie 1809. 

Tot die tijd is het dringende advies om de Windows 10 updates uit te stellen. In de business versie kan de onderdelen update een jaar uitgesteld worden. Voor overige versies dient iedereen dit in zijn of haar eigen Windowsinstellingen aan te passen zoals hieronder beschreven (rechtermuisknop op de Windows knop in de startbalk en kiezen voor Instellingen). Volg dan onderstaande stappen aangegeven door Microsoft

https://www.exact.com/nl/support-blog/exact-globe/stabiliteits-issues-exact-globe-met-windows-10-1809-update/


Bron: tweakers

Reageren?

< Terug naar het overzicht