Homepage Magna Cura Microsoft investeert 5 miljard dollar in Internet of Things

Microsoft investeert 5 miljard dollar in Internet of Things

maandag 9 april 2018 - Microsoft steekt de komende jaren vijf miljard dollar in het ontwikkelen Internet of Things (IoT)-technologie. Het bedrijf wil klanten helpen bij het aanbieden van vernieuwende internetdiensten. Hiermee verwacht Microsoft dat bedrijven hun efficiency aanzienlijk kunnen verbeteren.

In een blogpost schrijft Microsoft dat het bedrijf al actief was met IoT nog voordat de term werd gebruikt. Het onderzoek naar IoT wordt geïntensiveerd nu de verwachting is dat de groei de komende jaren fors zal toenemen.

Microsoft verwijst daarbij naar onderzoek van consultancybedrijf A.T. Kearney. Dat bureau verwacht dat IoT tot 2020 zal zorgen voor een productiviteitstoename van 1,9 biljoen dollar en 177 miljard aan lagere kosten.

Microsoft ziet zichzelf in een gunstige positie om te profiteren van de IoT-trend. Het bedrijf houdt zich bezig met zowel clouddiensten, devices als besturingssysteem. Daarmee denkt Microsoft zowel kleine als grote bedrijven te kunnen helpen bij het ontwikkelen van IoT-diensten. Inmiddels werken bedrijven als Steelcase, Kohler, Chevron, United Technologies en Johnson Controls met het IoT-platform van Microsoft.

Bron: channelconnect

Reageren?

< Terug naar het overzicht