Homepage Magna Cura

Ransomware-slachtoffers: patch, test en beloon hackmelding

maandag 6 november 2017 - Slachtoffers van ransomware zijn het erover eens: blijf altijd patchen, test je security dagelijks, beloon het melden van hacken door je personeel en bezuinig niet op je security.
Dit vertelden Henk van Ee (De Friesland Zorgverzekeraar), Jeroen Sprangers (Rein Advocaten & Adviseurs) en Perry van der Weyden (Rijkswaterstaat) in het Computable Cafe tijdens de ict-vakbeurzen Infosecurity & Data Cloud Expo in Jaarbeurs Utrecht.
Lees meer

Microsoft Azure: Uw visie, uw resultaten, uw cloud!

donderdag 2 november 2017 - Azure bestaat uit een uitgebreide set cloudservices waarmee ontwikkelaars en IT-professionals toepassingen bouwen, implementeren en beheren in ons wereldwijde netwerk van datacenters. Geïntegreerde tools, DevOps en een marketplace bieden ondersteuning bij het bouwen van allerlei zaken, van eenvoudige mobiele apps tot internetoplossingen.
Maak van uw idee een nieuwe app, pas een bestaand systeem aan of maak met vertrouwen een hybride cloudtoepassing, ongeacht het platform of in hoeverre u de cloud hebt geïntegreerd.
Lees meer

'Europa moet zich klaarmaken voor 5G'

maandag 30 oktober 2017 - De Europese industrie moet zich nu al opmaken voor het 5G-tijdperk. Hoewel het nog wel drie jaar kan duren voordat de uitrol van 5G voorzichtig begint, is het hoog tijd om vanuit de industrie de eerste voorbereidingen te treffen.
Dit zei professor Detlef Zühlke, directeur innovatieve fabricagesystemen van het Duitse onderzoeksinstituut voor kunstmatige intelligentie. Hij sprak vandaag tijdens het Huawei Eco-Connect congres in Berlijn. Centraal in zijn toespraak stond industrie 4.0, fabricage gebaseerd op geavanceerde netwerken. In Nederland wordt dit 'smart industry' genoemd. 5G is het eerste mobiele netwerk dat primair wordt aangelegd voor het bedrijfsleven. De connectiviteit wordt realtime. De vertraging wordt gereduceerd tot één milliseconde.
Lees meer

WPA2-wifilek: hoe gevaarlijk is het en wat moet je doen?

donderdag 26 oktober 2017 - Draadloze apparaten zijn kwetsbaar door een lek in de WPA2-beveiliging, die bijna alle wifi-apparaten en wifinetwerken gebruiken. Loop je gevaar en welke actie moet je ondernemen?
We gebruiken allemaal draadloze wifinetwerken. Onderzoekers van de Universiteit Leuven publiceerden 16 oktober 2017 informatie over potentieel gevaarlijke lekken op bijna alle wifi-apparaten.
Lees meer

NETGEAR lanceert Nighthawk X4S Wall-Plug AC2200 Tri-band WiFi Range Extender

maandag 23 oktober 2017 - NETGEAR heeft zijn lijn van wifi-extenders uitgebreid met een nieuw mesh-model: de Nighthawk X4S Wall-Plug AC2200 Tri-band WiFi Range Extender met FastLane3 en Smart Roaming. Die zorgt voor verbeterd bereik en hogere snelheden op verbonden apparaten – zelfs in de verste hoeken van het kantoor, zonder dat de bestaande wifi-router moet worden vervangen.
Dankzij gepatenteerde NETGEAR FastLane3-technologie kan gebruik worden gemaakt van Nighthawk Mesh-functionaliteiten zoals dezelfde SSID en hetzelfde wachtwoord voor het volledige netwerk zonder enige vermindering van snelheid.
Lees meer

Hoe kunt u uw data beter beveiligen?

donderdag 19 oktober 2017 - Data is the new oil. Deze welbekende metafoor impliceert dat Big Data de nieuwe brandstof is van onze economie en van uw bedrijf in het bijzonder.
Als dit zo is, vraag uzelf dan twee dingen af: hoe veilig is deze waardevolle data binnen mijn organisatie? En wat kan ik doen om dit te verbeteren?
Lees meer

Wat is het verschil tussen verschillende firewalls?

maandag 16 oktober 2017 - Netwerkgebaseerde firewalls zijn al jaar en dag standaarduitrusting voor bedrijven, maar de ene firewall is de andere niet. Simpelweg poorten blokkeren is niet meer afdoende tegen de meeste dreigingen.
Zo'n tachtig procent van de grote Amerikaanse bedrijven heeft tegenwoordig een next-generation firewall, zo becijferde netwerktestbedrijf NSS Labs onlangs. De analisten van IDC denken dat het firewalls en Unified Threat Management een markt vormen die groeit naar 10,7 miljard euro in 2020, van 6,4 miljard euro in 2015.
Lees meer

Wifi-technologie in mkb vaak zwaar verouderd

donderdag 12 oktober 2017 - Kleine bedrijven met mobiele medewerkers hebben vaak wifi-netwerken die meer dan acht jaar oud zijn waardoor de connectiviteit in gevaar komt. Oorzaak voor de verouderde apparatuur is dat mkb’ers hun investeringen uitstellen om te wachten op de nieuwste generatie wifi-technologie.
Dit blijkt uit onderzoek van IDC, in opdracht van netwerkspecialist Linksys. Volgens de onderzoekers moeten channelpartners hun wifi-aanbod voor het mkb herzien en ook 802.11ac Wave 2-apparatuur gaan aanbieden. ‘Kleine bedrijven zien wifi als integraal onderdeel van hun activiteiten en gebruiken het als standaardnetwerk voor de connectiviteit van medewerkers en het bedrijf zelf. Maar veel van deze bedrijven worden belemmerd door apparaten die meer dan acht jaar oud zijn’, aldus Wayne Newton, hoofd B2B channelsales bij Linksys. ‘Investeringen worden uitgesteld om te wachten op de nieuwste generatie wifi-technologie en daarmee lopen ze verbeterde prestaties en verhoogde betrouwbaarheid van de nu beschikbare 802.11ac Wave 2- en mu-mimo-technologie (multi-user multiple-input multiple-output) mis. Voor channelpartners ligt er een kans om het mkb te voorzien van nieuwe wifi-hardware die toekomstbestendig is en een significant betere ervaring biedt.’
Lees meer

Toekomstige security-risico’s te lijf gaan

maandag 9 oktober 2017 - Vorig jaar werd een Franse webhosting provider geconfronteerd met de op dat moment ‘grootste DDoS-aanval aller tijden’: 990 Gigabit per seconde. Dat de strijd tegen cybercriminaliteit een ratrace is, lijdt geen twijfel.
Het afgelopen jaar nam het aantal gestolen data als gevolg van cyberaanvallen wereldwijd met 53,6 procent toe, zo meldt het State of cybersecurity report 2017. Preventiemaatregelen als antivirus, dlp, firewalls, en siem komen als een boemerang terug als blijkt dat deze zelf met malware besmet zijn. Ondertussen doemen alweer nieuwe securityrisico’s op.
Lees meer

Test: Microsoft Azure

donderdag 5 oktober 2017 - Het idee achter Azure is eenvoudig. Je wilt it-diensten op internet of binnen je eigen bedrijf aan te bieden. Waarom zou je dan complete servers kopen of huren als die misschien niet eens ten volle benut worden?
Het is toch veel logischer alleen te betalen voor de dienst en wel in de mate dat je er gebruik van maakt? Hiermee hebben we Microsoft Azure gedefinieerd. Hier betaal je voor verbruikte capaciteit.
Lees meer