Homepage Magna Cura

Waarom je nú al moet beginnen met de voorbereiding op de GDPR

donderdag 11 januari 2018 - Het gonst al een poosje in ondernemend Nederland: vanaf volgend jaar wordt er strenger gecontroleerd op het gebruik van persoonsgegevens door bedrijven. Vanaf 25 mei 2018 geldt de Europese ‘General Data Protection Regulation’ in Nederland.
Deze nieuwe wet verplicht dat elk bedrijf – in bezit van persoonlijke gegevens van klanten, patiënten of leerlingen binnen de EU – deze op een specifieke manier verzamelt en beveiligt. Doet de ondernemer dit niet, dan staat er een stevige boete te wachten.
Lees meer

Windows 8.1 ligt aan de beademing

donderdag 11 januari 2018 - Het besturingssysteem is de extended support-fase ingegaan.
Windows 8.1 zal niet langer meer nieuwe features krijgen. De mainstream-ondersteuning is gisteren beëindigd en het besturingssysteem zal alleen nog maar beveiligingsupdates ontvangen.
Lees meer

Alle Apples kwetsbaar voor Meltdown en Spectre

maandag 8 januari 2018 - Alle computers van Apple en alle apparaten die draaien op iOS (behalve de Apple Watch) zijn kwetsbaar voor de chipbugs Meltdown en Spectre. Dat heeft Apple bevestigd. Het bedrijf heeft de eerste patches al uitgerold.
Elke iMac, Macbook, iPhone, iPad en Apple TV is kwetsbaar voor de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden. Apple zegt wel al een update uitgestuurd te hebben omder apparaten tegen Meltdown te beschermen. Aan een patch voor Spectre wordt gewerkt. De updates werd geïntegreerd in iOS 11.2, macOS 10.13.2 en tvOS 11.2.
Lees meer

Europa pakt cybercriminaliteit tegen EU-instellingen aan

donderdag 21 december 2017 - De EU-lidstaten gaan intensiever samenwerken als het gaat om cybersecurity. Er komt een Europees Computer Emergency Response Team (CERT-EU) voor alle Europese organisaties en instellingen.
Het CERT-EU krijgt de taak om in Europees verband gecoördineerd en effectief op te treden als Europese instellingen en organisaties te kampen hebben met cyberaanvallen.
Lees meer

Datalek is allesbehalve ver-van-uw-bed-show

maandag 18 december 2017 - Na veel media-aandacht is de term datalek ondertussen bij iedereen in onze industrie bekend. Tenminste, een ieder kan globaal vertellen wat een datalek is en vooral dat u dit als bedrijf zeker niet wilt overkomen.
Toch blijkt er nog veel onduidelijkheid te zijn over hoe nu te handelen bij (het vermoeden van) een datalek.
Lees meer

It-incident kost in Nederland bijna 80.000 euro

maandag 20 november 2017 - Nederlandse organisaties krijgen gemiddeld 13,4 keer per maand te maken met een it-incident dat een reële bedreiging voor de organisatie vormt. Dat is veel hoger dan het wereldwijd gemiddelde van vijf gevaarlijke incidenten per maand.
En één zo’n storing kost een Nederlandse bedrijf gemiddeld 78.796 euro. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Quocirca in opdracht van databedrijf Splunk.
Lees meer

MAGNA CURA ZOEKT: SKILLED SERVICEDESK ENIGINEER

woensdag 15 november 2017 - Een Skilled Servicedesk Engineer geeft invulling aan onze Servicedesk voor ondersteuning van onze klanten en bij het oplossen van knelpunten.
Hierbij behoren ook garantie, onderhoud en service afhandelingen.
Lees meer

Security: Enterprise Mobility Suite (EMS)

maandag 13 november 2017 - Steeds meer gebruikers maken naast hun werkplek ook gebruik van andere apparaten om hun werk te doen. Denk hierbij aan de smartphone waar de gebruiker zijn bedrijfsmail op ontvangt, leest, beantwoord en verstuurt.
Of bijvoorbeeld het gebruik van Word of Excel en vele andere applicaties op de smartphone, tablet en laptop. Het ‘Nieuwe Werken’ maakt gebruikers steeds mobieler, maar ook veeleisender.
Lees meer

Snelheid 4G groeit niet meer, beschikbaarheid wel

maandag 13 november 2017 - De snelheid van 4G-netwerken lijken wereldwijd een plafond bereikt te hebben, maar de beschikbaarheid groeit nog verder door. Dat blijkt uit onderzoek van OpenSignal, dat de performantie van gsm-netwerken meet op basis van crowdsourcing. België staat op de vijfentwintigste plaats wat beschikbaarheid betreft, Nederland op de achtste.
OpenSignal deed tussen 1 juli en 1 oktober van dit jaar metingen in 44 landen naar de beschikbaarheid en snelheid van 4G. Er werden meer dan vijftig miljard verbindingen geanalyseerd op bijna vier miljoen telefoons.
Lees meer

The Story Behind Windows 10 Pro

donderdag 9 november 2017 - Sinds Microsoft 8 jaar geleden Windows 7 lanceerde, is er veel veranderd. Nadat bleek dat Windows 8 zakelijk gezien niet succesvol was, dachten vele analisten dat het weleens met de heerschappij van Microsoft op zakelijk gebied gedaan zou kunnen zijn.
Dat werd mede ingegeven doordat de opkomst van mobiele devices ervoor zorgde dat ook Apple en Google voet aan de grond kregen binnen Enterprise omgevingen.
Lees meer