Homepage Magna Cura

Magna Cura Automatisering en Woertman Nederland starten samenwerking!

maandag 19 februari 2018 - De netwerkomgeving van Woertman was ouder dan 5 jaar en toe aan vervanging.

Anders kijken naar e-mail

maandag 19 februari 2018 - Bedrijven besteden veel geld aan de veiligheid van hun it-omgeving, ze bouwen hoge muren om hun digitale informatie te beschermen.
Firewalls, anti-virus, intrusion prevention en application monitoring worden naar hartelust gecombineerd om de boze buitenwereld ook daadwerkelijk buiten te houden.
Lees meer

Mogelijk miljoenenboete bij stilhouden cyberincident

vrijdag 16 februari 2018 - Een nieuw wetsvoorstel moet bedrijven binnen 'vitale sectoren' verplichten om digitale incidenten te melden bij toezichthouders. Doen ze dat niet, dan riskeren ze miljoenenboetes.
Dat staat in een voorstel voor de nieuwe Cybersecuritywet die minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gisteren heeft ingediend bij de Tweede Kamer.
Lees meer

Hoe IoT de toekomst van de gezondheidszorg verandert

maandag 5 februari 2018 - Uit onderzoek van Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise, blijkt dat zes van de tien wereldwijde zorgorganisaties momenteel al profiteren van de voordelen die Internet of Things (IoT) biedt.
De kans bestaat dat u al een verpleegster heeft gezien die aan uw bed via een mobiele telefoon toegang had tot uw röntgengegevens. Of dat patiënten uitgerust zijn met real-time locatiesystemen, waardoor familie meteen geïnformeerd wordt als zij de operatiekamer verlaten. Dat is IoT in de praktijk.
Lees meer

Cybercriminelen verruilen ransomware voor cryptominers

vrijdag 2 februari 2018 - Niet alleen beleggers hebben interesse in cryptovaluta, ook hackers maken er steeds meer gebruik van. Ransomware lijkt uit, cryptomining is in.
Beveiligingsdeskundigen waarschuwen op steeds grotere schaal voor zogeheten cryptominers. Daarbij wordt een botnet gecreëerd om malware op Windows-pc’s te installeren om de machine vervolgens te gebruiken om cryptovaluta te minen. In de meeste gevallen gaat het om de cryptomunt Monero.
Lees meer

Nieuwe Veeam Recovery to Microsoft Azure voor bedrijfscontinuïteit beschikbaar

maandag 29 januari 2018 - Veeam Software, specialist in bedrijfscontinuïteit, heeft een combinatie van Veeam Recovery to Microsoft Azure en Veeam PN (Powered Network) geïntroduceerd. Deze nieuwe, kant-en-klare on-demand oplossing garandeert bedrijfscontinuïteit en is snel, makkelijk te gebruiken, eenvoudig te implementeren en betaalbaar.
De oplossing omvat daarnaast het nieuwe, gratis product ‘Veeam PN’: een eenvoudig te gebruiken, lichtgewicht SDN-oplossing (Software-Defined Networking) die gecompliceerde VPN-installatieprocedures overbodig maakt en de netwerkconfiguratie voor het bouwen van de optimale recoverysite in Microsoft Azure vereenvoudigt.
Lees meer

Monsterpatch schopt cryptokapers uit Oracle's ERP

maandag 22 januari 2018 - Oracle patcht 237 gaten, waaronder eentje die Monero-miners binnenliet.
De eerste van vier jaarlijkse patches voor Oracle-producten dicht gaten in Oracle-producten als MySQL, Java ME en PeopleSoft. Een WebLogic-gat dat werd gebruikt door Monero-miners is ook gerepareerd.
Lees meer

Wildgroei van randapplicaties remt innovatie

donderdag 18 januari 2018 - Bedrijven zijn zelden tevreden met hun bedrijfssoftware, ongeacht of het om een standaardpakket gaat of een maatwerkapplicatie. Daarom worden er vaak allerlei randapplicaties ingezet.
Je zou zelfs kunnen zeggen dat het aantal randapplicaties omgekeerd evenredig is met de tevredenheid. Toch zorgen al die losse applicaties maar voor tijdelijke verlichting. Op de lange termijn remmen ze de innovatie juist.
Lees meer

Zijn de boetes voor datalekken een wassen neus?

dinsdag 16 januari 2018 - De vrees voor een torenhoge boete onder de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) die op 25 mei van kracht wordt, is mogelijk volledig onterecht.
Sinds begin 2016 geldt hier de Meldplicht datalekken en hoewel er dagelijks door tientallen organisaties melding wordt gemaakt van een datalek, is er nog steeds geen enkele boete uitgedeeld door de Autoriteit Persoonsgegevens.
Lees meer

HP roept laptops terug om brandgevaar in accu's

donderdag 11 januari 2018 - HP stelt een veiligheidsprogramma in voor het terugroepen en vervangen van laptopbatterijen. Accu's van bepaalde laptops kunnen oververhit raken en brandgevaar opleveren.
Het gaat onder meer om varianten van de ProBook 65x, ENVY m6, Pavillion x360, HP 11 notebooks en Zbooks.
Lees meer