Homepage Magna Cura

Complexere DDoS-aanval treft steeds vaker EMEA

maandag 16 april 2018 - DDoS-aanvallen vinden steeds vaker plaats, worden complexer en vonden in 2017 voornamelijk in de regio Europa, Midden-Oosten en Africa (EMEA) plaats. Dat blijkt uit een rapport van F5 Labs, de onderzoekstak van F5 Networks.
Het Security Operations Center (SOC) in Polen, zag een groei van 64 procent in aanvallen. Van alle aanvallen was meer dan 51 procent gericht op bedrijven en instellingen in EMEA.
Lees meer

Microsoft investeert 5 miljard dollar in Internet of Things

maandag 9 april 2018 - Microsoft steekt de komende jaren vijf miljard dollar in het ontwikkelen Internet of Things (IoT)-technologie. Het bedrijf wil klanten helpen bij het aanbieden van vernieuwende internetdiensten. Hiermee verwacht Microsoft dat bedrijven hun efficiency aanzienlijk kunnen verbeteren.
In een blogpost schrijft Microsoft dat het bedrijf al actief was met IoT nog voordat de term werd gebruikt. Het onderzoek naar IoT wordt geïntensiveerd nu de verwachting is dat de groei de komende jaren fors zal toenemen.
Lees meer

Microsoft breidt Dynamics 365 fors uit

dinsdag 3 april 2018 - 'Grootste release op het gebied van zakelijke applicaties tot nu toe'.
Microsoft heeft zijn cloudbusiness-platform Dynamics 365 fors uitgebreid met een paar honderd nieuwe mogelijkheden. Het ict-concern kondigde deze 'Spring Update 2018' aan op zijn Business Forward-event in de Amsterdam Arena. Volgens Microsoft is het de grootste release tot nu toe op het gebied van zijn zakelijke applicaties.
Lees meer

Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection

woensdag 28 maart 2018 - Beveilig je e-mail, bestanden en Office 365-toepassingen tegen onbekende en geavanceerde aanvallen.
Klanten met bepaalde Exchange- of Office 365-abonnementen kunnen Advanced Threat Protection toevoegen.
Lees meer

BlackBerry en Microsoft beveiligen apps op mobiele telefoons

maandag 26 maart 2018 - BlackBerry en Microsoft gaan samenwerken om de mobiele apps van de softwaregigant voor haar cloudtoepassingen beter te beveiligen.
Binnen de samenwerking heeft BlackBerry, tegenwoordig meer leverancier van mobiliteits- en beveiligingsoplossingen dan smartphonefabrikant, de beveiligingsoplossing BlackBerry Enterprise Brigde geïntroduceerd voor integratie met de geavanceerde cloud- en productiviteitsoplossingen van Microsoft. De beveiligingsoplossing maakt het zakelijke eindgebruikers mogelijk om de mobiele apps van Microsoft-toepassingen, zoals vooral Office 365, te beveiligen via BlackBerry Dynamics, het applicatieplatform van BlackBerry.
Lees meer

Smartphone is uitgelezen doelwit van hackers

maandag 26 maart 2018 - Alle bedrijven wereldwijd kregen vorig jaar te maken met een aanval van mobiele malware. Mobiele malware is een belangrijk aandachtspunt geworden, zowel voor consumenten als voor organisaties.
Hoewel er al veel is geschreven over welke mobiele malware vaak voorkomt en hoe de verschillende varianten te werk gaan, is het essentieel te begrijpen waarom hackers ervoor kiezen om hun aanvallen vooral te richten op mobiele toestellen. Om die vraag te beantwoorden moeten we eerst bekijken wie die mobiele malware maakt en ermee werkt.
Lees meer

Bedrijven doen te weinig aan anti-fraudebeleid

maandag 19 maart 2018 - Cybercrime wordt in Nederland als een groter gevaar gezien dan in de rest van de wereld. Bijna de helft (46%) ziet cybercrime als de grootste bedreiging voor de komende twee jaar. Wereldwijd is dit maar 26%.
Wereldwijd wordt de helft van alle bedrijven geconfronteerd met financieel-economisch fraude. In 2016 was dit nog 36%. Verduistering van geld en goederen, cybercrime en consumentenbedrog staan in de top-3 van meest voorkomende fraudegevallen.
Lees meer

Microsoft versimpelt Skype app voor oudere Android-toestellen

maandag 12 maart 2018 - Microsoft, eigenaar van Skype, heeft een lichtere app voor Android ontwikkeld, zodat ook oudere versies van het mobiele besturingssysteem de communicatietoepassing kunnen blijven gebruiken.
Volgens de softwareontwikkelaar wordt de lichtere versie aangeboden omdat er nog steeds veel oudere smartphones in omloop zijn die alleen over oudere Android-versie beschikken. De ontwikkelde speciale Skype app komt beschikbaar voor de versies 4.0.3 tot 5.1.
Lees meer

Nieuwe DDoS-techniek levert meteen grootste aanval ooit op

maandag 5 maart 2018 - Eerder deze week kreeg GitHub te maken met de tot op heden grootste DDoS-aanval ooit. Een nieuwe amplification-aanval met memcached gaat op korte termijn voor grote DDoS-golven zorgen die dit record de nieuwe norm maken.
Amplification-aanvallen, waarbij vanaf een gespooft IP-adres een veel grotere respons wordt gegenereerd om een server te overspoelen met pakketjes, zijn van zichzelf niet nieuw. Dit DDoS-concept kreeg bijvoorbeeld in 2013 veel aandacht na de Spamhaus-DDoS-aanval, toentertijd met 300 Gbps de grootste ooit.
Lees meer

E-mail is enorm hoofdpijndossier voor IT-beveiliging

maandag 26 februari 2018 - De inbox blijft een heel zwakke plek van veel organisaties als het gaat om cyberbeveiliging. Ruim een op de drie beveiligingsincidenten (34%) bij bedrijven is gestart met een phishing e-mail of een e-mail met een kwaadaardige bijlage eraan.
Tot die conclusie komt het Finse F-Secure in het nieuwste Incident Response Report. Na aanvallen per e-mail, vormt het uitbuiten van kwetsbaarheden in bedrijfssystemen de grootste bedreiging (21%).
Lees meer