Homepage Magna Cura

WatchGuard introduceert AuthPoint: multifactorauthenticatie voor mkb

donderdag 2 augustus 2018 - Muiltifactorauthenticatie (MFA) was tot voor kort onbereikbaar voor het mkb vanwege de hoge kosten, complexiteit en beheerissues. Volgens een recent onderzoek van CITE Research onder IT-managers en professionals ziet 61 procent van de respondenten MFA als een dienst die voorbehouden is aan grote organisaties.
WatchGuard’s AuthPoint rekent af met deze tweedeling. De oplossing maakt een einde aan complexe integratieprocessen, aanzienlijke betalingen vooraf en tijdrovend beheer.
Lees meer

‘Industrie vertrouwt IIoT-beveiliging ondermaats’

maandag 30 juli 2018 - Binnen industriële organisaties is sprake van tegenstrijdige en onrealistische interpretaties van de beveiliging van industrial internet of things (IIoT). Endpoints worden gezien als de kwetsbaarste schakel in de beveiliging, hoewel er verwarring bestaat over wat nu precies een endpoint is.
Dit zijn de belangrijkste conclusies van het 2018 Sans Industrial IoT Security Survey Report, dat vraagstukken in kaart brengt over de beveiliging van het snelgroeiende gebruik van het IIoT.
Lees meer

Veeam Backup for Microsoft Office 365

vrijdag 27 juli 2018 - Veeam, speler op het gebied van Intelligent Data Management for the Hyper-Available Enterprise, lanceert versie 2 van Veeam Backup for Microsoft Office 365.
Deze nieuwe versie beschermt naast Exchange Online- en Exchange on-premises-data nu ook Microsoft OneDrive for Business-, SharePoint Online- en SharePoint on-premises-installaties.
Lees meer

Wordt cybercrime nog veel erger?

maandag 23 juli 2018 - Als we auteur Marc Goodman van het boek 'Cybercrime en cyberwar. De toekomst van de misdaad in een wereld die altijd online is' moeten geloven, staan we nog maar aan het begin van een ware hausse aan een lange periode van cybercrime.
Maar is dat wel zo? Of maakt hij ons alleen maar bang?
Lees meer

IT-dienstverlener Magna Cura kijkt uit naar NETGEAR Insight Pro

woensdag 18 juli 2018 - ‘Magna cura’ staat voor ‘met grote zorg’, en dat is precies wat directeur Leo den Hoedt en mede-eigenaar Ger de Wit sinds de oprichting van Magna Cura in 2001 voor ogen hebben. “Ons doel is om bedrijven in het MKB-segment volledig te ontzorgen op het gebied van de IT-infrastructuur”,
zegt den Hoedt. Dat houdt in: het leveren van hardware en standaardsoftware, plus het implementeren, beheren en ondersteunen daarvan. Alles volledig vanuit één hand.
Lees meer

Veel Nederlandse websites blijken nog steeds onveilig

maandag 16 juli 2018 - 14 procent van de populairste Nederlandse websites werkt nog altijd via een onveilige http-verbinding. Van de minder bezochte websites loopt dit percentage zelfs op richting de 34 procent. Dit gaat eind juli 2018 gevolgen hebben voor alle gebruikers van Google Chrome, omdat deze browser vanaf 23 juli alle websites zonder https als onveilig gaat bestempelen.
Dit blijkt uit een steekproef van securitybedrijf Cybersprint onder de meest gebruikte websites van Nederland.
Lees meer

Eurofiber rondt eerste digitaliseringsfase Rotterdam af

vrijdag 6 juli 2018 - In januari is Eurofiber gestart met de aanleg van een grootschalig, fijnmazig glasvezelnetwerk tussen alle 300 locaties/objecten van de gemeente Rotterdam. De eerste fase is nu afgerond.
Eind 2018 wordt het glasvezelnetwerk opgeleverd, waarna Rotterdam het netwerk in gebruik kan nemen.
Lees meer

Microsoft Azure IoT Edge vanaf nu algemeen beschikbaar

maandag 2 juli 2018 - Microsoft Azure IoT Edge is vanaf nu beschikbaar voor alle gebruikers wereldwijd. Bedrijven krijgen meer mogelijkheden om IoT-apparaten te koppelen aan Azure, waarbij de apparaten zelf al berekeningen doen.
De nieuwe dienst werd ongeveer een jaar geleden aangekondigd. Sindsdien is de technologie her en der al ingezet. In een blogpost geeft Microsoft als voorbeeld hoe Azure IoT Edge direct kan ingrijpen als er een lek in een leiding wordt gesignaleerd. De technologie is bij uitstek geschikt om storingen vroegtijdig te herkennen.
Lees meer

Uitfasering ISDN2

woensdag 20 juni 2018 - Het traditionele telefonienetwerk van KPN bereikt het einde van zijn levensduur. Daarom heeft KPN besloten om de dienstverlening voor ISDN1/2 en PSTN meervoudig per 1 september 2019 te beëindigen.
Dit heeft een directe impact op organisaties die nog bellen met ISDN2 of een meervoudig analoge of ISDN2-verbinding. De organisaties kunnen we met een nieuwe VDSL verbinding in combinatie met Magna VoIP telefonie eenvoudig overzetten.
Lees meer

Meerdere netwerken beheren met NETGEAR Insight

donderdag 14 juni 2018 - NETGEAR Insight is een nieuwe oplossing om eenvoudig netwerken te beheren.
Het is een uitkomst voor resellers die zorgen voor netwerken van een groot aantal klanten. “Het is geschikt voor ieder netwerk, groot of klein.”
Lees meer