Homepage Magna Cura

Migraties: 'Ik Vertrek' naar de cloud

maandag 3 september 2018 - De Nederlandse televisiewereld vertoont veel overeenkomsten met de it-wereld. Zo schreef ik eerder al over wat Wie is de Mol gemeen heeft met troubleshooting en hoe performancespecialisten vaak De Rijdende Rechter zijn.
Dit keer praat ik u bij over migreren naar de cloud. Als we het over migratie hebben dan is de vergelijking met Ik Vertrek natuurlijk gemakkelijk gemaakt.
Lees meer

AVG: de hoogte- en dieptepunten van de eerste periode

maandag 27 augustus 2018 - Noyb.eu, een non-profit organisatie die zich actief richt op privacybescherming, diende vrijwel onmiddellijk na het handhaven van de AVG klachten in bij verschillende instanties over Google, Facebook, Instagram en WhatsApp.
Deze klachten gingen onder andere over het verplichte akkoord geven op de nieuwe algemene voorwaarden van deze bedrijven.
Lees meer

8 Voordelen van Office 365

maandag 27 augustus 2018 - Van oorsprong is Microsoft Office een software pakket dat je koopt en lokaal installeert op werkplekken en servers binnen de organisatie. Ditzelfde principe geldt voor Exchange, Skype en SharePoint.
Met Office 365 verandert deze structuur naar die van een Cloud oplossing​. Hierbij worden de voorgenoemde software pakketten gezamenlijk aangeboden als een dienst in de vorm van Software-as-a-Service. Deze nieuwe abonnement structuur waarbij u grotendeels in de cloud werkt brengt een hoop voordelen met zich mee. Daarom in deze blog voor u de 8 belangrijkste redenen om te migreren naar Office 365 op een rijtje. ​​  
Lees meer

IoT en Scada zitten vol lekken

maandag 27 augustus 2018 - Het internet der dingen ofwel internet of things (IoT) is vandaag zowel de technologie van de toekomst als een pijnlijke herhaling van de fouten uit het verleden. De functionaliteit die IoT-toepassingen bieden gaat erg ver, terwijl de beveiliging ervan het niveau van een oeroude fabriek niet overstijgt.
Hoogtijd voor een andere aanpak, zowel voor de beveiliging van het internet der dingen, als de broodnodige beveiligingsrenovatie van die bovengenoemde fabriek.
Lees meer

WatchGuard introduceert AuthPoint: multifactorauthenticatie voor mkb

maandag 20 augustus 2018 - WatchGuard Technologies kondigt de beschikbaarheid aan van AuthPoint, een cloudgebaseerde oplossing voor multifactorauthenticatie gericht op het mkb.
Muiltifactorauthenticatie (MFA) was tot voor kort onbereikbaar voor het mkb vanwege de hoge kosten, complexiteit en beheerissues.
Lees meer

Volledige toegang tot, controle over en beveiliging van Office 365-data

maandag 20 augustus 2018 - Microsoft biedt een groot aantal krachtige services binnen Office 365, maar een uitgebreide back-up van uw Office 365-data hoort daar niet bij.
Veeam Backup voor Microsoft Office 365 elimineert het risico op verlies van toegang tot en controle over uw Office 365-data, inclusief Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business, zodat uw data altijd hyper-available en beschermd zijn.
Lees meer

Security: leer van andermans fouten

maandag 20 augustus 2018 - Je hoeft niet lang na te denken om je een aantal cybercrime-incidenten te herinneren die leidden tot significante schade of verstoringen voor de betrokken organisaties.
NotPetya, die het Rotterdamse havengebied deels platlegde, kunnen de meesten zich nog goed herinneren of de ransomware WannaCry die Q-park raakte. Bedrijven leren vaak op de harde manier - wanneer een incident al is gebeurd - hoe ze beter konden reageren of hoe ze zich beter hadden kunnen voorbereiden.
Lees meer

Veel voordelen aan cloud-managed wifi

maandag 13 augustus 2018 - Het uitbesteden van diensten zoals onderhoud en beveiliging vertegenwoordigt de belangrijkste verschuiving op het gebied van netwerkbeheer van de afgelopen jaren. Dit heeft de aanzet gegeven tot de introductie van een even interessant als lucratief managed service-fenomeen dat we 'wifi-as-a-service' noemen.
Omdat er sprake is van een centrale beheerlocatie, is het niet langer nodig om een technicus op pad te sturen voor de configuratie en het onderhoud van netwerkapparatuur. Alle apparaten zijn via het internet verbonden, en daarmee 24/7 toegankelijk vanuit elke locatie ter wereld.
Lees meer

Beveiligingslek ontdekt in Whatsapp

vrijdag 10 augustus 2018 - Onderzoekers van het Israëlische Check Point Software Technologies hebben een fout ontdekt in de gratis berichtenservice Whatsapp.
Volgens het cybersecurity bedrijf, dat onder meer Benelux-kantoren in Bunnik en Zaventem heeft, kunnen verzonden berichten onderschept én gemanipuleerd worden, waardoor een hacker misleidende informatie kan creëren, verspreiden en potentieel bewijs in zijn of haar voordeel kan versturen.
Lees meer

Netgear beveiligt IoT-apparaten met nieuwe dienst

maandag 6 augustus 2018 - Netgear komt met Armor, een nieuwe dienst om apparaten te beveiligen die zijn verbonden met een Netgear-router.
Netgear Armor is via een firmware update beschikbaar voor de Nighthawk AC2300 Smart WiFi router (R7000P) en de Nighthawk AC1900 Smart WiFi Dual Band Gigabit Router (R6900P). Na een proefperiode zijn er jaarlijkse kosten.
Lees meer