Homepage Magna Cura

Artificiële intelligentie als onmisbare securitypartner

maandag 29 oktober 2018 - Om de bedreigingen van vandaag aan te kunnen, is nieuwe technologie nodig. Artificiële intelligentie (ai) ontpopte zich in nauwelijks enkele jaren tijd tot een essentieel onderdeel van een moderne beveiliging.
Bedreigingen worden steeds complexer, en cybercriminelen slagen er beter dan ooit in om malware te vermommen. Dat brengt een probleem met zich mee: het is vandaag onmogelijk om alle virussen, wormen en trojans individueel te identificeren en te voorzien van een handtekening. Hackers slagen erin om één enkel stuk malware te vermommen in miljoenen afzonderlijke malware-samples, die vaak maar enkele minuten lang gebruikt worden. In de tijd dat het duurt om een sample te detecteren en te analyseren, is de malware alweer verouderd.
Lees meer

Https in 2019 verplicht voor websites overheid

maandag 22 oktober 2018 - De overheid moet vaart zetten achter het plan om al haar websites te voorzien van een beveiligde verbinding via https. Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) wil dit medio 2019 verplicht stellen voor alle overheidsorganisaties.
Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Het plan voor https-verplichting stamt uit begin 2017. Toenmalig minister Ronald Plasterk bepaalde dat alle overheidssites eind 2017 https moesten gebruiken.
Lees meer

Wijziging algemene voorwaarden Magna Cura

maandag 22 oktober 2018 - Vanwege nieuwe wetswijzigingen zijn er enkele aanpassing geweest van onze Algemene Voorwaarden.
Het betreffen de volgende wijzigingen:
Lees meer

NETGEAR Insight Pro: Een managed netwerk voor het mkb

maandag 8 oktober 2018 - NETGEAR is bekend als leverancier van datasystemen voor zowel de consumentenmarkt als het mkb.
De uitdaging bij het mkb is dat er tot op zekere hoogte wensen zijn die op enterpriseniveau liggen, maar er budgettair minder mogelijkheden zijn. NETGEAR maakt van deze kans gebruik door succesvol producten (zowel hardware als software) voor het mkb op de markt te brengen. NETGEAR’s Insight Pro gaat weer een stapje verder door niet alleen hardware beschikbaar te stellen, maar ook een managed service (Network as a Service) voor dit marktsegment mogelijk te maken.
Lees meer

Microsoft pauzeert Windows 10 October-update vanwege verdwenen bestanden

maandag 8 oktober 2018 - Microsoft heeft de installatie van de October-update voor Windows 10 stopgezet, zodat het bedrijf gemelde problemen met vermiste bestanden kan onderzoeken.
Bij sommige gebruikers bleken na installatie documenten en programma's verdwenen te zijn.
Lees meer

ISDN- vervalt!

dinsdag 2 oktober 2018 - Zoals eerder aangekondigd bereikt het traditionele telefonienetwerk van KPN het einde van zijn levensduur. Daarom zal de dienstverlening voor ISDN1/2 en ISDN/PSTN meervoudig per 1 september 2019 worden beëindigd.
Dit heeft directe impact op organisaties die nog bellen met ISDN2 of een meervoudig analoge of ISDN2-verbinding hebben.
Lees meer

Chrome waarschuwt vanaf juli bij alle onbeveiligde websites

maandag 1 oktober 2018 - Eind juli is van de veelgebruikte Google Chrome browser versie 68 uitgerold.
Vanaf deze versie krijgen alle websites zonder HTTPS verbinding een 'onveilig' melding die bezoekers erop attendeert dat de verbinding niet beveiligd is - een wijziging die nogal wat impact kan hebben als we kijken naar de huidige stand van zaken.
Lees meer

Wat is Microsoft 365? De toekomst van Office en Windows 10

maandag 1 oktober 2018 - Na Office 365 is er sinds kort ook Microsoft 365. Wat is het precies en waarom is het zo’n belangrijk product voor de reus uit Redmond?
We beantwoorden de belangrijkste vragen.
Lees meer

Legacy staat GDPR-compliancy in de weg

maandag 24 september 2018 - Voornamelijk grote organisaties in Nederland hebben moeite om te reageren op dataverzoeken. Dat komt doordat zij over veel legacy-systemen beschikken, waardoor data versnipperd over meerdere applicaties opgeslagen staan.
Hierdoor kunnen zij niet voldoen aan de gestelde GDPR-eisen. Dat meent Jaap-Jan Pepping, directeur bij Talend Nederland.
Lees meer

Bescherm organisatie tegen het onvoorspelbare

maandag 10 september 2018 - Onvoorspelbaarheid hoort bij het leven. Een overstroming, storm, aardbeving of andere natuurramp kan het openbare en het zakenleven volledig tot stilstand brengen. Veel bedrijven denken dat het hen niet overkomt. Zij zijn verzekerd tegen eventuele schade en denken dat ze het daarmee goed hebben geregeld.
Een verzekering dekt inderdaad eventuele directe schade, maar dat is nog geen oplossing voor een dringender probleem: langdurige downtime waardoor er geen it-diensten mogelijk zijn en de totale bedrijfsvoering dus flink wordt aangetast.
Lees meer