Homepage Magna Cura

De werkomgeving van de toekomst

maandag 2 oktober 2017 - Hoe ziet de werkomgeving van de toekomst eruit? Aan welke eisen moet het voldoen? Hoe stelt het werknemers en bedrijven in staat om effectief gebruik te kunnen maken van en mee te kunnen bewegen met de voortdurende digitale transformatie?
In de digitale werkomgeving van de toekomst moeten processen binnen het hele bedrijf op een gestandaardiseerde manier snel en foutloos worden uitgevoerd. De werkomgeving moet werknemers daar actief bij ondersteunen en langdurige zoektochten naar benodigde documenten en files voorkomen. Werkprocessen moeten gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd en tot op zekere hoogte worden geautomatiseerd.
Lees meer

WatchGuard voegt sandboxing toe aan Threat Detection and Response

donderdag 28 september 2017 - WatchGuard Technologies stelt nieuwe functies beschikbaar voor Threat Detection and Response (TDR). Met deze cloudgebaseerde dienst kunnen middelgrote en kleine bedrijven, gedistribueerde ondernemingen en Managed Security Service Providers (MSSP’s) malware-aanvallen sneller detecteren en stoppen.
Voor een snelle detectie correleert TDR security-events op het netwerk en endpoints met actuele dreigingsinformatie. Versie 5.1 voegt hier integratie aan toe tussen de ‘Host Sensors’ op de endpoints en APT Blocker. Dit is WatchGuard’s cloudgebaseerde sandboxingoplossing om verdachte bestanden binnen een gecontroleerde, geëmuleerde omgeving veilig aan een nadere inspectie te onderwerpen.
Lees meer

Videovergaderen voor middelgrote tot grote groepen

maandag 25 september 2017 - Elke ontmoetingsplaats kan een videosamenwerkingsruimte worden. Logitech GROUP is even eenvoudig te gebruiken als een mobiele telefoon en even betaalbaar als een bureaustoel. Het basissysteem is ontworpen voor vergaderingen met een maximum van 14 personen in één ruimte.
Met optionele uitbreidingsmicrofoon kunnen tot 20 personen samenwerken. Dankzij een plug-and-play USB-verbinding kunt u gewoon een laptop aansluiten en een videovergadering starten.
Lees meer

Beveiliging is een kwestie van gevaar juist inschatten

maandag 25 september 2017 - Bedrijfsdata en persoonsgegevens die via malware gestolen wordt; ransomware die zich razendsnel over de wereld verspreidt; ja, zelfs vreemde mogendheden die gericht op rooftocht zijn. Hoe tref je als bedrijf tegenwoordig de juiste beveiligingsmaatregelen om hierop voorbereid te zijn?
Om je te wapenen tegen het toenemende aantal ernstige bedreigingen, moet je natuurlijk allereerst het beheer goed op orde hebben. WannaCry kon afgelopen mei bijvoorbeeld alleen toeslaan via een kwetsbaarheid waar al maandenlang een patch voor beschikbaar was. Wie up-to-date was liep geen enkel risico. Maar zeker zo belangrijk is het om goed geïnformeerd te zijn, stellen Michaël Schrijver en Evert Jan van der Valk van Equinix.
Lees meer

GDPR: nieuwe privacy wetgeving in 2018

donderdag 21 september 2017 - Bereid u nu al voor op de strengere regels omtrent persoonsgegevens.
Naast de al langer bestaande Wet bescherming persoonsgegevens(Wbp) is sinds januari 2016 de meldplicht datalekken van kracht. In mei 2018 zal er nog een verandering plaatsvinden waardoor de regels rondom persoonsgegevens nóg strenger worden. De General Data Protection Regulation (GDPR) wordt dan namelijk ingevoerd. De invoering van deze nieuwe wet heeft nogal wat consequenties voor bedrijven. Zorg dat u er klaar voor bent.
Lees meer

Ontwerp, beheer en verspreid e-mailhandtekeningen voor Outlook, OWA en Office 365

maandag 18 september 2017 - Creëer en implementeer e-mailhandtekeningen voor alle gebruikers binnen uw organisatie met robuuste handtekeningssoftware voor Outlook.
Signature Manager Outlook Edition van Exclaimer is de meermaals bekroonde softwareoplossing voor e-mailhandtekeningen voor Microsoft Outlook 2016, 2013, 2010, 2007 en 2003, Outlook Web Access (OWA) en Office 365.
Lees meer

HP introduceert nieuwe workstations gericht op Virtual Reality, Machine Learning en Graphic Design

maandag 18 september 2017 - HP lanceerde gisteren de HP Z8 G4, het krachtigste workstation ter wereld, voorzien van beveiligingsfuncties die de status van HP als leverancier van de best beveiligde en configureerbare workstations verder ondersteunen.
De doorontwikkeling van HP’s krachtigste desktop pc’s voorziet in de behoefte van de meest veeleisende uitvinders, productontwerpers, architecten, digitale creatieven, wetenschappers, onderwijzers en zorgspecialisten. De HP Z8, Z6 en Z4 desktops zijn voorzien van extreme kracht, ongekende beveiligingsfunctionaliteiten en innovatief design, helemaal klaar voor de toekomst.
Lees meer

What to know about: digital risk management

donderdag 14 september 2017 - Stel, je bedrijf investeert flink in security, ieder stukje informatie staat achter slot en grendel, en geen enkele werknemer komt door de beveiliging zonder authenticatie. Je hebt alles op orde. Maar wat als diezelfde werknemers hun wachtwoorden op post-it's laten slingeren?
Hoeveel is je ijzersterke beleid nog waard als je enkel kijkt naar je eigen organisatie? Alastair Paterson, ceo bij Digital Shadows, legt uit wat digital risk management precies is en wat deze ontwikkeling inhoudt voor bedrijven en resellers.
Lees meer

Derde bedrijven denkt zonder it niet te overleven

maandag 11 september 2017 - Bijna een derde, 29 procent van de Nederlandse bedrijven, ziet over drie jaar geen toekomst meer als niet wordt geïnvesteerd in it-kennisontwikkeling. Investeringen op dit gebied blijven echter achter.
Zo geeft slechts zeven procent van de bedrijven aan continu leren te faciliteren, terwijl 22 procent geen jaarlijks opleidingsbudget heeft. Succesvolle bedrijven daarentegen investeren vaak meer dan 1.500 euro per medewerker per jaar.
Lees meer

Goede domeinnamen gaan als warme broodjes over de toonbank

donderdag 7 september 2017 - Wil je een goede domeinnaam registreren? Wees er dan snel blij, want met de groei van het aantal webshops en (zakelijke) websites zijn goede domeinnamen snel weg.
In dit artikel lees je een aantal tips om toch goede domeinnaam te bemachtigen.
Lees meer