Homepage Magna Cura

What to know about: automatiseren back-upproces

maandag 22 mei 2017 - Data wordt een steeds belangrijker onderdeel van bedrijfsprocessen en -doelstellingen. Het verlies van gegevens kan daardoor grote gevolgen hebben voor organisaties. Er moeten om die reden meer back-ups worden gemaakt dan ooit tevoren. Vanwege de complexiteit van de betreffende data voldoet bovendien de oude manier van back-ups maken vaak niet meer.
Gelukkig zijn de back-uptechnologieën de afgelopen vijftig jaar sterk verbeterd en is het met de juiste planning en uitvoering betrekkelijk eenvoudig om data te beschermen. Mathijs Theunissen, strategisch partner manager cloud Benelux & Nordics bij Acronis geeft een toelichting.
Lees meer

Zeven tips om je te beschermen tegen WannaCry

vrijdag 19 mei 2017 - Sinds vrijdag wist het WannaCry-virus door te dringen tot een groot aantal computers en netwerken. Zeven tips – voor particulieren en bedrijven.
De kans is groot dat je werkdag begon met het staren naar het update-scherm van Windows. Veel Nederlandse bedrijven hebben afgelopen weekend nieuwe software klaargezet om te voorkomen dat computers besmet raken met WannaCry. Eenmaal actief, versleutelt dit virus je bestanden en geeft de data alleen vrij tegen betaling van losgeld.
Lees meer

Europol: grootste cyberaanval ooit is gaande

maandag 15 mei 2017 - Nederland lijkt gevrijwaard van aanval ransomware
De vrijdag gestarte wereldwijde gijzelsoftwareaanval is volgens Europol de grootste in omvang ooit. De Cybercrime Taskforce van de Europese politieorganisatie neemt deel aan een grootschalig internationaal onderzoek naar de daders. Onder meer Britse ziekenhuizen ondervonden veel last, maar ook grote ondernemingen zoals Deutsche Bahn, Renault en Telefónica. Nederland lijkt vooralsnog de dans te ontspringen.
Lees meer

Mobiel werken maar bereikbaar alsof je op kantoor zit

donderdag 11 mei 2017 - Optimale bereikbaarheid met de functionaliteit van een telefooncentrale op je mobiele telefoon.
De mobiliteit van werknemers is de laatste jaren sterk toegenomen. Tegelijkertijd blijft het van belang dat er goed kan worden samengewerkt en dat iedereen optimaal bereikbaar is voor zowel klanten als collega's. De zogenaamde vast-mobiel-integratie speelt hier een cruciale rol in.
Lees meer

9 tips om je bedrijfsdata veilig te houden

maandag 8 mei 2017 - Praktische tips om verlies, diefstal, en misbruik van bedrijfsdata te voorkomen.
In elk bedrijf gaat enorm veel data om. Deze kostbare bedrijfsgegevens kun je niet in een ontoegankelijke bunker opslaan om ze tegen alles en iedereen te beschermen. Je medewerkers moeten er immers bij kunnen, met pc's en laptops, tablets en smartphones. Daarom 9 tips hoe je jouw data veilig houdt.
Lees meer

MKB kiest ook cloud voor complexe ICT

donderdag 4 mei 2017 - Ict-beslissers in het mkb zijn van plan om in 2018 complexere bedrijfstoepassingen over te zetten naar de cloud. Na het overzetten van standaardtoepassingen zoals webhosting, e-mail en bestandsuitwisseling, volgen complexere toepassingen. Ruim een derde van de internationaal ondervraagde mkb-bedrijven zegt in 2018 back-up-, verkoop-, en crm-systemen naar de cloud te brengen en applicaties voor netwerkbeheer online af te nemen.
Dat blijkt uit internationaal onderzoek van de Duitse netwerkbeveiliger Paessler onder ruim tweeduizend respondenten. De onderzoekers brengen in kaart hoe de respondenten over cloud computing denken en hoe ze de cloud inzetten om tegemoet te komen aan de eisen van een veranderend bedrijfsklimaat.
Lees meer

Microsoft: Oude processor? Dan krijg je geen updates meer!

maandag 1 mei 2017 - Microsoft blokkeert per ongeluk Windows 7-updates voor oude Intel en AMD-processoren.
Oudere Pentium E5400 en AMD RX480-processoren worden verkeerd geïdentificeerd door Windows 7 en geblokkeerd.
Lees meer

Werknemer voelt zich niet verantwoordelijk voor databeveiliging

maandag 24 april 2017 - Pakweg de helft van de werknemers met een kantoorbaan ziet zichzelf terecht als zwakste schakel in de beveiliging van hun PC en bedrijfsgevoelige data. Maar tegelijkertijd heerst de opvatting dat de IT-afdeling verantwoordelijk is. Internet (33%) wordt als tweede zwakke schakel genoemd, gevolgd door virusscanners (10%). Daarop duidt onderzoek van hosting provider BIT.
Het is daarnaast niet vanzelfsprekend dat werknemers melding maken van een vermoeden slachtoffer te zijn van cybercrime bij de IT-afdeling. Van de respondenten informeert 15% de IT-verantwoordelijke nooit en 20% doet dit af en toe.
Lees meer

NIEUW: Microsoft StaffHub: dé app voor de ‘medewerkers zonder bureau’

donderdag 20 april 2017 - Je staat er misschien niet bij stil maar miljoenen mensen werken zonder bureau. Denk eens aan medewerkers in hotels, restaurants, winkels, op bouwplaatsen, in productieomgevingen en andere service-gerelateerde industrieën.
Deze medewerkers zijn vaak het publieke gezicht van het bedrijf en hebben in vele gevallen interactie met klanten. Een waardevolle rol én van cruciaal belang voor de organisatie. Onderlinge communicatie en effectief samenwerken binnen de organisatie blijkt enkel nog weleens lastig. Microsoft komt daarom binnenkort met een oplossing: de Microsoft StaffHub! Een app met daarin alle informatie die ‘medewerkers zonder bureau’ nodig hebben voor hun job! Denk aan actuele roosterinformatie en shift schema’s. De Microsoft StaffHub-app maakt communicatie tussen manager en medewerkers veel eenvoudiger en sneller!
Lees meer

KPN kondigt beëindiging isdn1/2 aan

donderdag 20 april 2017 - KPN geeft aan te stoppen met zijn traditionele analoge pstn- en met de isdn1/2-diensten. Vanaf 1 september 2019 zullen de meervoudige diensten niet meer beschikbaar zijn voor klanten van KPN en KPN Wholesale.
Volgens KPN moeten klanten de komende jaren overstappen naar op breedband gebaseerde alternatieven. Het aantal gebruikers van de traditionele telefoniediensten nam volgens het bedrijf hoe dan ook al af, terwijl voip-diensten juist in populariteit toenamen.
Lees meer