Homepage Magna Cura

NIEUW: Microsoft StaffHub: dé app voor de ‘medewerkers zonder bureau’

donderdag 20 april 2017 - Je staat er misschien niet bij stil maar miljoenen mensen werken zonder bureau. Denk eens aan medewerkers in hotels, restaurants, winkels, op bouwplaatsen, in productieomgevingen en andere service-gerelateerde industrieën.
Deze medewerkers zijn vaak het publieke gezicht van het bedrijf en hebben in vele gevallen interactie met klanten. Een waardevolle rol én van cruciaal belang voor de organisatie. Onderlinge communicatie en effectief samenwerken binnen de organisatie blijkt enkel nog weleens lastig. Microsoft komt daarom binnenkort met een oplossing: de Microsoft StaffHub! Een app met daarin alle informatie die ‘medewerkers zonder bureau’ nodig hebben voor hun job! Denk aan actuele roosterinformatie en shift schema’s. De Microsoft StaffHub-app maakt communicatie tussen manager en medewerkers veel eenvoudiger en sneller!
Lees meer

KPN kondigt beëindiging isdn1/2 aan

donderdag 20 april 2017 - KPN geeft aan te stoppen met zijn traditionele analoge pstn- en met de isdn1/2-diensten. Vanaf 1 september 2019 zullen de meervoudige diensten niet meer beschikbaar zijn voor klanten van KPN en KPN Wholesale.
Volgens KPN moeten klanten de komende jaren overstappen naar op breedband gebaseerde alternatieven. Het aantal gebruikers van de traditionele telefoniediensten nam volgens het bedrijf hoe dan ook al af, terwijl voip-diensten juist in populariteit toenamen.
Lees meer

Drie securitytrends waarvan organisaties hoofdpijn krijgen

donderdag 13 april 2017 - De dreiging van cybercriminaliteit was nog nooit zo groot voor het bedrijfsleven en de overheid. Hackers hebben het gemunt op elke organisatie waar geld of waardevolle informatie te halen valt. Hulp vanuit het partnerkanaal is dan ook meer dan welkom, maar dan moeten securitypartners wel weten wat er speelt.
De cto van het securitybedrijf, Corey Nachreiner, geeft aan alvast een voorproefje van de drie securitytrends waar het bedrijfsleven mee worstelt.
Lees meer

Stad schrikt wakker van gehackt luchtalarm

dinsdag 11 april 2017 - In Dallas begon het weekend niet rustig. Vlak voor middernacht ging het luchtalarm af. Vijftien keer zelfs. Russen? Aliens? Nee. Haxors.
De sirenes begonnen vrijdagavond om 23.40 uur anderhalve minuut te loeien en deden dat vijftien keer tot twintig over één 's nachts. Hoe de aanvallers toegang kregen tot het systeem is onduidelijk. Tijdens het urenlange sirenegeweld werd het alarmnummer overstelpt met telefoontjes van bezorgde danwel geïrriteerde Texanen.
Lees meer

Spoelstra spreekt: Computer beter dan HR

donderdag 6 april 2017 - Wie selecteert betere kandidaten: De hr-afdeling of de computer? Het Chinese it-bedrijf Seedlink beweert het laatste. In hun methode selecteert de computer met behulp van kunstmatige intelligente de kandidaten op basis van hun taalgebruik.
Er is altijd veel te doen over het selecteren van de juiste kandidaat. Vooroordelen en discriminatie liggen al snel om de hoek. Vandaar dat er een groep mensen is die pleit voor anoniem solliciteren. Anoniem solliciteren werkt alleen als iedereen anoniem solliciteert. Als anoniem solliciteren een keuze is, krijg je dat men cv’s ontvangt van Henk de Vries, Jan Dijkstra en een anonieme Turk. Rara wie wordt er uitgenodigd? De anonieme Turk natuurlijk, want zowel Henk de Vries als Jan Dijkstra zijn boven de vijftig.
Lees meer

Gestructureerd of pragmatisch naar de cloud

maandag 3 april 2017 - De aanleiding voor de route naar de cloud is vooral schaalbaarheid en flexibilisering. Het op- en afschalen in it-capaciteit is volgens de meeste organisaties belangrijker dan beoogde kostenbesparingen. Uiteraard verschilt de motivatie per organisatie. En dat geldt ook voor gekozen aanpak. Maar welke aanpak ook wordt gekozen, zonder strategie en aanpassing van de organisatie worden beoogde voordelen van de cloud niet gerealiseerd. Sterker nog, inzet van de cloud leidt dan tot minder flexibiliteit en hogere kosten.
Het initiatief om voor de cloud te kiezen, kan vanuit de business komen. In zo’n geval worden veelal Software-as-a-Service (SaaS)-toepassingen uitgerold. Snel nieuwe applicaties in de lucht krijgen met de benodigde schaalbaarheid.
Lees meer

Systemen Tweede Kamer getroffen door ransomware

donderdag 30 maart 2017 - De computersystemen van de Tweede Kamer zijn getroffen door zogenoemde ransomware. Dat bevestigt een woordvoerder van de Kamer, nadat Kamerlid Kees Verhoeven (D66) er eerder op de dag op Twitter al ruchtbaarheid aan gaf.
De ICT-dienst van de Tweede Kamer heeft personeel en Kamerleden gewaarschuwd voor de ransomware. Er zou een e-mail in omloop zijn met bijgevoegd document. Door dit document te openen, zou de ransomware worden gestart.
Lees meer

Hoe voorkom je een cyberaanval van binnenuit?

maandag 27 maart 2017 - Vandaag de dag is data overal te vinden. Dat was in de vroege jaren van de IT wel anders. Data was veilig opgeborgen op één vaste plek in of rond het mainframe. Maar anno 2017 kun je data op tal van plaatsen aantreffen: in datacenters, op pc's en laptops, op smartphones, usb-sticks en cd-roms.
Daarnaast werken we op allerlei verschillende plekken, van kantoor tot thuis en van café tot luchthaven. Data is overal en gebruikers zijn overal. Dit dwingt organisaties ertoe om hun traditionele beveiligingsaanpak te heroverwegen. Die aanpak gaat nog uit van het beschermen tegen aanvallen van buitenaf, maar dat is niet langer het enige gevaar. Tegen de achtergrond van nieuwe regelgeving zoals de General Data Protection Regulation (GDPR) van de Europese Unie, is het raadzaam (en ook noodzakelijk) om naast gevaar van buitenaf ook aanvallen van binnenuit mee te nemen in het totale beveiligingsbeleid.
Lees meer

Online afspraken maken op een manier die klanten prettig vinden

vrijdag 24 maart 2017 - Microsoft Bookings biedt handige en flexibele online opties waarmee je klanten gemakkelijker afspraken met je bedrijf kunnen plannen.
Met Bookings beschik je over een snel en gemakkelijk alternatief voor het plannen van afspraken per telefoon. Via een aanpasbare openbare webpagina kunnen je klanten beschikbare tijdstippen vinden en 24/7 afspraken plannen. Je krijgt een privékalender waarmee je je planning kunt beheren en, omdat je automatisch bevestigingen en herinneringen ontvangt, bespaar je tijd.
Lees meer

Vraag naar zakelijke cyberverzekeringen in Nederland groeit fors

vrijdag 24 maart 2017 - De vraag naar cyberverzekeringen in Nederland is de afgelopen twee jaar fors toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Lloyd’s – een specialist op het gebied van verzekeringen en herverzekeringen.
Tussen 2014 en 2016 heeft Lloyd’s een toename van 900 procent gesignaleerd in de cyber verzekeringspremies die ze ontvangen van Nederlandse bedrijven. Daarmee is ons het land de grootste Centraal-Europese afnemer van cyberverzekeringen en laat landen als Duitsland, Frankrijk en Italië ver achter zich.
Lees meer