Homepage Magna Cura

It-incident kost in Nederland bijna 80.000 euro

maandag 20 november 2017 - Nederlandse organisaties krijgen gemiddeld 13,4 keer per maand te maken met een it-incident dat een reële bedreiging voor de organisatie vormt. Dat is veel hoger dan het wereldwijd gemiddelde van vijf gevaarlijke incidenten per maand.
En één zo’n storing kost een Nederlandse bedrijf gemiddeld 78.796 euro. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Quocirca in opdracht van databedrijf Splunk.
Lees meer

MAGNA CURA ZOEKT: SKILLED SERVICEDESK ENIGINEER

woensdag 15 november 2017 - Een Skilled Servicedesk Engineer geeft invulling aan onze Servicedesk voor ondersteuning van onze klanten en bij het oplossen van knelpunten.
Hierbij behoren ook garantie, onderhoud en service afhandelingen.
Lees meer

Security: Enterprise Mobility Suite (EMS)

maandag 13 november 2017 - Steeds meer gebruikers maken naast hun werkplek ook gebruik van andere apparaten om hun werk te doen. Denk hierbij aan de smartphone waar de gebruiker zijn bedrijfsmail op ontvangt, leest, beantwoord en verstuurt.
Of bijvoorbeeld het gebruik van Word of Excel en vele andere applicaties op de smartphone, tablet en laptop. Het ‘Nieuwe Werken’ maakt gebruikers steeds mobieler, maar ook veeleisender.
Lees meer

Snelheid 4G groeit niet meer, beschikbaarheid wel

maandag 13 november 2017 - De snelheid van 4G-netwerken lijken wereldwijd een plafond bereikt te hebben, maar de beschikbaarheid groeit nog verder door. Dat blijkt uit onderzoek van OpenSignal, dat de performantie van gsm-netwerken meet op basis van crowdsourcing. België staat op de vijfentwintigste plaats wat beschikbaarheid betreft, Nederland op de achtste.
OpenSignal deed tussen 1 juli en 1 oktober van dit jaar metingen in 44 landen naar de beschikbaarheid en snelheid van 4G. Er werden meer dan vijftig miljard verbindingen geanalyseerd op bijna vier miljoen telefoons.
Lees meer

The Story Behind Windows 10 Pro

donderdag 9 november 2017 - Sinds Microsoft 8 jaar geleden Windows 7 lanceerde, is er veel veranderd. Nadat bleek dat Windows 8 zakelijk gezien niet succesvol was, dachten vele analisten dat het weleens met de heerschappij van Microsoft op zakelijk gebied gedaan zou kunnen zijn.
Dat werd mede ingegeven doordat de opkomst van mobiele devices ervoor zorgde dat ook Apple en Google voet aan de grond kregen binnen Enterprise omgevingen.
Lees meer

Ransomware-slachtoffers: patch, test en beloon hackmelding

maandag 6 november 2017 - Slachtoffers van ransomware zijn het erover eens: blijf altijd patchen, test je security dagelijks, beloon het melden van hacken door je personeel en bezuinig niet op je security.
Dit vertelden Henk van Ee (De Friesland Zorgverzekeraar), Jeroen Sprangers (Rein Advocaten & Adviseurs) en Perry van der Weyden (Rijkswaterstaat) in het Computable Cafe tijdens de ict-vakbeurzen Infosecurity & Data Cloud Expo in Jaarbeurs Utrecht.
Lees meer

Microsoft Azure: Uw visie, uw resultaten, uw cloud!

donderdag 2 november 2017 - Azure bestaat uit een uitgebreide set cloudservices waarmee ontwikkelaars en IT-professionals toepassingen bouwen, implementeren en beheren in ons wereldwijde netwerk van datacenters. Geïntegreerde tools, DevOps en een marketplace bieden ondersteuning bij het bouwen van allerlei zaken, van eenvoudige mobiele apps tot internetoplossingen.
Maak van uw idee een nieuwe app, pas een bestaand systeem aan of maak met vertrouwen een hybride cloudtoepassing, ongeacht het platform of in hoeverre u de cloud hebt geïntegreerd.
Lees meer

'Europa moet zich klaarmaken voor 5G'

maandag 30 oktober 2017 - De Europese industrie moet zich nu al opmaken voor het 5G-tijdperk. Hoewel het nog wel drie jaar kan duren voordat de uitrol van 5G voorzichtig begint, is het hoog tijd om vanuit de industrie de eerste voorbereidingen te treffen.
Dit zei professor Detlef Zühlke, directeur innovatieve fabricagesystemen van het Duitse onderzoeksinstituut voor kunstmatige intelligentie. Hij sprak vandaag tijdens het Huawei Eco-Connect congres in Berlijn. Centraal in zijn toespraak stond industrie 4.0, fabricage gebaseerd op geavanceerde netwerken. In Nederland wordt dit 'smart industry' genoemd. 5G is het eerste mobiele netwerk dat primair wordt aangelegd voor het bedrijfsleven. De connectiviteit wordt realtime. De vertraging wordt gereduceerd tot één milliseconde.
Lees meer

WPA2-wifilek: hoe gevaarlijk is het en wat moet je doen?

donderdag 26 oktober 2017 - Draadloze apparaten zijn kwetsbaar door een lek in de WPA2-beveiliging, die bijna alle wifi-apparaten en wifinetwerken gebruiken. Loop je gevaar en welke actie moet je ondernemen?
We gebruiken allemaal draadloze wifinetwerken. Onderzoekers van de Universiteit Leuven publiceerden 16 oktober 2017 informatie over potentieel gevaarlijke lekken op bijna alle wifi-apparaten.
Lees meer

NETGEAR lanceert Nighthawk X4S Wall-Plug AC2200 Tri-band WiFi Range Extender

maandag 23 oktober 2017 - NETGEAR heeft zijn lijn van wifi-extenders uitgebreid met een nieuw mesh-model: de Nighthawk X4S Wall-Plug AC2200 Tri-band WiFi Range Extender met FastLane3 en Smart Roaming. Die zorgt voor verbeterd bereik en hogere snelheden op verbonden apparaten – zelfs in de verste hoeken van het kantoor, zonder dat de bestaande wifi-router moet worden vervangen.
Dankzij gepatenteerde NETGEAR FastLane3-technologie kan gebruik worden gemaakt van Nighthawk Mesh-functionaliteiten zoals dezelfde SSID en hetzelfde wachtwoord voor het volledige netwerk zonder enige vermindering van snelheid.
Lees meer