Homepage Magna Cura

Wat kost de cloud?

maandag 10 december 2018 - De cloud is een must. Toch zijn de kosten, maar ook de voordelen ervan vaak onduidelijk. De hamvraag luidt: Wat 'kost' de cloud nu werkelijk? Waar moet je op rekenen?
Iedere organisatie die naar de cloud migreert, heeft een eigen cloud-design, ontworpen op basis van specifieke doelen en wensen. Iedere cloud-architectuur brengt dus ook vele verschillende, organisatie-specifieke kostenposten met zich mee. Best wel verwarrend, want: tegen welke operationele kosten loop je aan ná de migratie naar de cloud? Wat kost de transitie zelf? Wat ben je kwijt aan cloud-security? Hoe zorg je kortom voor een kosteneffectieve cloud, geoptimaliseerd voor jouw organisatie? En vooral: hoe krijg én behoud je het overzicht?
Lees meer

Hackers dringen binnen bij Dell, RTL en Marriott

donderdag 6 december 2018 - IT-leverancier Dell, omroepbedrijf RTL Nederland en hotelketen Marriott zijn allemaal het slachtoffer geworden van hackers. Dat is vrijdag bekendgeworden.
Bij het Marriott zijn mogelijk tot 500 miljoen klantgegevens buitgemaakt. Bij RTL hebben criminelen ingebroken op 32.000 accounts van websites van RTL Nederland. En ook bij Dell waren hackers op het netwerk van Dell.com binnengedrongen.
Lees meer

Aantal desktops daalt, maar blijft begeerd apparaat

maandag 5 november 2018 - In de consumentenmarkt weten veel jonge gebruikers al niet meer wat een (desktop)computer is. Hier heersen de laptop en de tablet. Maar ook in de zakelijke markt in Nederland blijft de desktop verder terrein verliezen.
Anno 2018 constateert Computer Profile dat in de kantooromgeving nog maar 41 procent van de eindgebruikersystemen een desktop-pc betreft. In 2010 lag dat percentage nog dik boven de 70 procent.
Lees meer

Artificiële intelligentie als onmisbare securitypartner

maandag 29 oktober 2018 - Om de bedreigingen van vandaag aan te kunnen, is nieuwe technologie nodig. Artificiële intelligentie (ai) ontpopte zich in nauwelijks enkele jaren tijd tot een essentieel onderdeel van een moderne beveiliging.
Bedreigingen worden steeds complexer, en cybercriminelen slagen er beter dan ooit in om malware te vermommen. Dat brengt een probleem met zich mee: het is vandaag onmogelijk om alle virussen, wormen en trojans individueel te identificeren en te voorzien van een handtekening. Hackers slagen erin om één enkel stuk malware te vermommen in miljoenen afzonderlijke malware-samples, die vaak maar enkele minuten lang gebruikt worden. In de tijd dat het duurt om een sample te detecteren en te analyseren, is de malware alweer verouderd.
Lees meer

Https in 2019 verplicht voor websites overheid

maandag 22 oktober 2018 - De overheid moet vaart zetten achter het plan om al haar websites te voorzien van een beveiligde verbinding via https. Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) wil dit medio 2019 verplicht stellen voor alle overheidsorganisaties.
Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Het plan voor https-verplichting stamt uit begin 2017. Toenmalig minister Ronald Plasterk bepaalde dat alle overheidssites eind 2017 https moesten gebruiken.
Lees meer

Wijziging algemene voorwaarden Magna Cura

maandag 22 oktober 2018 - Vanwege nieuwe wetswijzigingen zijn er enkele aanpassing geweest van onze Algemene Voorwaarden.
Het betreffen de volgende wijzigingen:
Lees meer

NETGEAR Insight Pro: Een managed netwerk voor het mkb

maandag 8 oktober 2018 - NETGEAR is bekend als leverancier van datasystemen voor zowel de consumentenmarkt als het mkb.
De uitdaging bij het mkb is dat er tot op zekere hoogte wensen zijn die op enterpriseniveau liggen, maar er budgettair minder mogelijkheden zijn. NETGEAR maakt van deze kans gebruik door succesvol producten (zowel hardware als software) voor het mkb op de markt te brengen. NETGEAR’s Insight Pro gaat weer een stapje verder door niet alleen hardware beschikbaar te stellen, maar ook een managed service (Network as a Service) voor dit marktsegment mogelijk te maken.
Lees meer

Microsoft pauzeert Windows 10 October-update vanwege verdwenen bestanden

maandag 8 oktober 2018 - Microsoft heeft de installatie van de October-update voor Windows 10 stopgezet, zodat het bedrijf gemelde problemen met vermiste bestanden kan onderzoeken.
Bij sommige gebruikers bleken na installatie documenten en programma's verdwenen te zijn.
Lees meer

ISDN- vervalt!

dinsdag 2 oktober 2018 - Zoals eerder aangekondigd bereikt het traditionele telefonienetwerk van KPN het einde van zijn levensduur. Daarom zal de dienstverlening voor ISDN1/2 en ISDN/PSTN meervoudig per 1 september 2019 worden beëindigd.
Dit heeft directe impact op organisaties die nog bellen met ISDN2 of een meervoudig analoge of ISDN2-verbinding hebben.
Lees meer

Chrome waarschuwt vanaf juli bij alle onbeveiligde websites

maandag 1 oktober 2018 - Eind juli is van de veelgebruikte Google Chrome browser versie 68 uitgerold.
Vanaf deze versie krijgen alle websites zonder HTTPS verbinding een 'onveilig' melding die bezoekers erop attendeert dat de verbinding niet beveiligd is - een wijziging die nogal wat impact kan hebben als we kijken naar de huidige stand van zaken.
Lees meer