Homepage Magna Cura

NETGEAR Insight Pro: Een managed netwerk voor het mkb

maandag 8 oktober 2018 - NETGEAR is bekend als leverancier van datasystemen voor zowel de consumentenmarkt als het mkb.
De uitdaging bij het mkb is dat er tot op zekere hoogte wensen zijn die op enterpriseniveau liggen, maar er budgettair minder mogelijkheden zijn. NETGEAR maakt van deze kans gebruik door succesvol producten (zowel hardware als software) voor het mkb op de markt te brengen. NETGEAR’s Insight Pro gaat weer een stapje verder door niet alleen hardware beschikbaar te stellen, maar ook een managed service (Network as a Service) voor dit marktsegment mogelijk te maken.
Lees meer

Microsoft pauzeert Windows 10 October-update vanwege verdwenen bestanden

maandag 8 oktober 2018 - Microsoft heeft de installatie van de October-update voor Windows 10 stopgezet, zodat het bedrijf gemelde problemen met vermiste bestanden kan onderzoeken.
Bij sommige gebruikers bleken na installatie documenten en programma's verdwenen te zijn.
Lees meer

ISDN- vervalt!

dinsdag 2 oktober 2018 - Zoals eerder aangekondigd bereikt het traditionele telefonienetwerk van KPN het einde van zijn levensduur. Daarom zal de dienstverlening voor ISDN1/2 en ISDN/PSTN meervoudig per 1 september 2019 worden beëindigd.
Dit heeft directe impact op organisaties die nog bellen met ISDN2 of een meervoudig analoge of ISDN2-verbinding hebben.
Lees meer

Chrome waarschuwt vanaf juli bij alle onbeveiligde websites

maandag 1 oktober 2018 - Eind juli is van de veelgebruikte Google Chrome browser versie 68 uitgerold.
Vanaf deze versie krijgen alle websites zonder HTTPS verbinding een 'onveilig' melding die bezoekers erop attendeert dat de verbinding niet beveiligd is - een wijziging die nogal wat impact kan hebben als we kijken naar de huidige stand van zaken.
Lees meer

Wat is Microsoft 365? De toekomst van Office en Windows 10

maandag 1 oktober 2018 - Na Office 365 is er sinds kort ook Microsoft 365. Wat is het precies en waarom is het zo’n belangrijk product voor de reus uit Redmond?
We beantwoorden de belangrijkste vragen.
Lees meer

Legacy staat GDPR-compliancy in de weg

maandag 24 september 2018 - Voornamelijk grote organisaties in Nederland hebben moeite om te reageren op dataverzoeken. Dat komt doordat zij over veel legacy-systemen beschikken, waardoor data versnipperd over meerdere applicaties opgeslagen staan.
Hierdoor kunnen zij niet voldoen aan de gestelde GDPR-eisen. Dat meent Jaap-Jan Pepping, directeur bij Talend Nederland.
Lees meer

Bescherm organisatie tegen het onvoorspelbare

maandag 10 september 2018 - Onvoorspelbaarheid hoort bij het leven. Een overstroming, storm, aardbeving of andere natuurramp kan het openbare en het zakenleven volledig tot stilstand brengen. Veel bedrijven denken dat het hen niet overkomt. Zij zijn verzekerd tegen eventuele schade en denken dat ze het daarmee goed hebben geregeld.
Een verzekering dekt inderdaad eventuele directe schade, maar dat is nog geen oplossing voor een dringender probleem: langdurige downtime waardoor er geen it-diensten mogelijk zijn en de totale bedrijfsvoering dus flink wordt aangetast.
Lees meer

Migraties: 'Ik Vertrek' naar de cloud

maandag 3 september 2018 - De Nederlandse televisiewereld vertoont veel overeenkomsten met de it-wereld. Zo schreef ik eerder al over wat Wie is de Mol gemeen heeft met troubleshooting en hoe performancespecialisten vaak De Rijdende Rechter zijn.
Dit keer praat ik u bij over migreren naar de cloud. Als we het over migratie hebben dan is de vergelijking met Ik Vertrek natuurlijk gemakkelijk gemaakt.
Lees meer

AVG: de hoogte- en dieptepunten van de eerste periode

maandag 27 augustus 2018 - Noyb.eu, een non-profit organisatie die zich actief richt op privacybescherming, diende vrijwel onmiddellijk na het handhaven van de AVG klachten in bij verschillende instanties over Google, Facebook, Instagram en WhatsApp.
Deze klachten gingen onder andere over het verplichte akkoord geven op de nieuwe algemene voorwaarden van deze bedrijven.
Lees meer

8 Voordelen van Office 365

maandag 27 augustus 2018 - Van oorsprong is Microsoft Office een software pakket dat je koopt en lokaal installeert op werkplekken en servers binnen de organisatie. Ditzelfde principe geldt voor Exchange, Skype en SharePoint.
Met Office 365 verandert deze structuur naar die van een Cloud oplossing​. Hierbij worden de voorgenoemde software pakketten gezamenlijk aangeboden als een dienst in de vorm van Software-as-a-Service. Deze nieuwe abonnement structuur waarbij u grotendeels in de cloud werkt brengt een hoop voordelen met zich mee. Daarom in deze blog voor u de 8 belangrijkste redenen om te migreren naar Office 365 op een rijtje. ​​  
Lees meer