Homepage Magna Cura

Wildgroei van randapplicaties remt innovatie

donderdag 18 januari 2018 - Bedrijven zijn zelden tevreden met hun bedrijfssoftware, ongeacht of het om een standaardpakket gaat of een maatwerkapplicatie. Daarom worden er vaak allerlei randapplicaties ingezet.
Je zou zelfs kunnen zeggen dat het aantal randapplicaties omgekeerd evenredig is met de tevredenheid. Toch zorgen al die losse applicaties maar voor tijdelijke verlichting. Op de lange termijn remmen ze de innovatie juist.
Lees meer

Zijn de boetes voor datalekken een wassen neus?

dinsdag 16 januari 2018 - De vrees voor een torenhoge boete onder de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) die op 25 mei van kracht wordt, is mogelijk volledig onterecht.
Sinds begin 2016 geldt hier de Meldplicht datalekken en hoewel er dagelijks door tientallen organisaties melding wordt gemaakt van een datalek, is er nog steeds geen enkele boete uitgedeeld door de Autoriteit Persoonsgegevens.
Lees meer

HP roept laptops terug om brandgevaar in accu's

donderdag 11 januari 2018 - HP stelt een veiligheidsprogramma in voor het terugroepen en vervangen van laptopbatterijen. Accu's van bepaalde laptops kunnen oververhit raken en brandgevaar opleveren.
Het gaat onder meer om varianten van de ProBook 65x, ENVY m6, Pavillion x360, HP 11 notebooks en Zbooks.
Lees meer

Waarom je nú al moet beginnen met de voorbereiding op de GDPR

donderdag 11 januari 2018 - Het gonst al een poosje in ondernemend Nederland: vanaf volgend jaar wordt er strenger gecontroleerd op het gebruik van persoonsgegevens door bedrijven. Vanaf 25 mei 2018 geldt de Europese ‘General Data Protection Regulation’ in Nederland.
Deze nieuwe wet verplicht dat elk bedrijf – in bezit van persoonlijke gegevens van klanten, patiënten of leerlingen binnen de EU – deze op een specifieke manier verzamelt en beveiligt. Doet de ondernemer dit niet, dan staat er een stevige boete te wachten.
Lees meer

Windows 8.1 ligt aan de beademing

donderdag 11 januari 2018 - Het besturingssysteem is de extended support-fase ingegaan.
Windows 8.1 zal niet langer meer nieuwe features krijgen. De mainstream-ondersteuning is gisteren beëindigd en het besturingssysteem zal alleen nog maar beveiligingsupdates ontvangen.
Lees meer

Alle Apples kwetsbaar voor Meltdown en Spectre

maandag 8 januari 2018 - Alle computers van Apple en alle apparaten die draaien op iOS (behalve de Apple Watch) zijn kwetsbaar voor de chipbugs Meltdown en Spectre. Dat heeft Apple bevestigd. Het bedrijf heeft de eerste patches al uitgerold.
Elke iMac, Macbook, iPhone, iPad en Apple TV is kwetsbaar voor de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden. Apple zegt wel al een update uitgestuurd te hebben omder apparaten tegen Meltdown te beschermen. Aan een patch voor Spectre wordt gewerkt. De updates werd geïntegreerd in iOS 11.2, macOS 10.13.2 en tvOS 11.2.
Lees meer

Europa pakt cybercriminaliteit tegen EU-instellingen aan

donderdag 21 december 2017 - De EU-lidstaten gaan intensiever samenwerken als het gaat om cybersecurity. Er komt een Europees Computer Emergency Response Team (CERT-EU) voor alle Europese organisaties en instellingen.
Het CERT-EU krijgt de taak om in Europees verband gecoördineerd en effectief op te treden als Europese instellingen en organisaties te kampen hebben met cyberaanvallen.
Lees meer

Datalek is allesbehalve ver-van-uw-bed-show

maandag 18 december 2017 - Na veel media-aandacht is de term datalek ondertussen bij iedereen in onze industrie bekend. Tenminste, een ieder kan globaal vertellen wat een datalek is en vooral dat u dit als bedrijf zeker niet wilt overkomen.
Toch blijkt er nog veel onduidelijkheid te zijn over hoe nu te handelen bij (het vermoeden van) een datalek.
Lees meer

It-incident kost in Nederland bijna 80.000 euro

maandag 20 november 2017 - Nederlandse organisaties krijgen gemiddeld 13,4 keer per maand te maken met een it-incident dat een reële bedreiging voor de organisatie vormt. Dat is veel hoger dan het wereldwijd gemiddelde van vijf gevaarlijke incidenten per maand.
En één zo’n storing kost een Nederlandse bedrijf gemiddeld 78.796 euro. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Quocirca in opdracht van databedrijf Splunk.
Lees meer

MAGNA CURA ZOEKT: SKILLED SERVICEDESK ENIGINEER

woensdag 15 november 2017 - Een Skilled Servicedesk Engineer geeft invulling aan onze Servicedesk voor ondersteuning van onze klanten en bij het oplossen van knelpunten.
Hierbij behoren ook garantie, onderhoud en service afhandelingen.
Lees meer