disaster recovery

disaster recovery  - cloudbackup

Gezien het feit dat bedrijven, groot of klein, steeds meer data opslaan op servers zouden bedrijfseigenaren na moeten denken over dagelijkse onderbrekingen zoals het falen van hardware, het uitvallen van servers of grotere disasters zoals brand.

Deze onderbrekingen en disasters komen helaas vaker voor dan bedrijven denken. Zo zien bijvoorbeeld veel bedrijven stroomuitval niet als een serieus probleem. Uit een recent onderzoek is gebleken dat 37% van de IT-professional ongeplande downtime hebben geleden als gevolg van stroomuitval in de afgelopen 24 maanden. 32% van die downtime duurde langer dan 4 uur . Downtime door dit soort problemen kunnen serieuze gevolgen hebben voor organisaties. Volgens een onderzoek van Aberdeen Group zijn de gemiddelde kosten van een downtime ongeveer €7840,- per uur per organisatie .

Bedrijven die een backup & disaster recovery oplossing hebben ingeregeld, zijn in staat om in het geval van bijvoorbeeld een storing binnen enkele minuten of uren te reageren. Deze bedrijven hebben een aantal quick-recovery opties beschikbaar om hun data en omzet te beschermen tegen de risico’s en kosten van downtime. Naast het bieden van een oplossing in geval van uitval van servers of andere disasters geven backup & disaster recovery oplossingen veel meer voordelen voor organisaties.

Dit blog legt uit hoe backup & disaster recovery oplossingen organisatie kan helpen om de hoge kosten van downtime tegen te gaan.

De voordelen van backup & disaster recovery oplossingen
Wanneer een bedrijf downtime ondervindt kan dit grote gevolgen hebben als zij voor een langere tijd geen toegang meer hebben tot belangrijke data zoals klanten informatie, financiële data of e-mails. Als het bedrijf een backup & disaster recovery oplossing geïmplementeerd heeft kunnen zij ervoor zorgen dat zij productief blijven, de concurrent voorblijven, verplichtingen naar klant en partners nakomen en het vertrouwen van cliënten behouden.

Wij hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet voor als voor bedrijven een backup & disaster recovery oplossing implementeren:

1. De productiviteit van medewerkers en de mogelijkheid om inkomsten te genereren behouden
Als organisaties geen zaken kunnen uitboeren zoals gebruikelijk verliezen zij simpel gezegd geld. Het aannemen van bestellingen, het ontvangen en beantwoorden van e-mail en het toegang hebben tot belangrijke data zijn allerlei belangrijke werkzaamheden binnen het bedrijf die door downtime verstoord kunnen worden. Backup & disaster recovery zorgt ervoor dat bedrijven productief blijven en verder kunnen met het genereren van inkomsten, ook na een disaster.

2. Het behouden van een goede reputatie bij klanten en partners
Downtime kan ook een groot effect hebben als het gaat om de reputatie van een organisatie in de ogen van haar klanten en partners. Deze reputatieverlies-kosten verschillen per bedrijf maar in alle gevallen zijn ze vaak hoger dan gedacht. Zo kan bijvoorbeeld een kritische hardware fout leiden tot een dag downtime bij een tandartspraktijk. Dit zou kunnen leiden tot het verlies van het vertrouwen van klanten. Voor organisaties zorgt backup & disaster recovery ervoor dat haar klanten en partners hun vertrouwen in het bedrijf niet verliezen.

3. Blijven voldoen aan de verplichtingen met klanten
Downtime kan leiden tot het niet na kunnen komen van bepaalde contractuele afspraken of verplichtingen. Als bijvoorbeeld een accountantskantoor downtime ervaart tijdens het ‘belastingseizoen’ en ze kunnen de deadline voor het indienen van de belastingaangifte niet halen, zou een klant het accountantskantoor aanklagen voor het niet nakomen van de verplichtingen. Backup & disaster recovery zorgt ervoor dat bedrijven deadlines en verplichtingen wel kunnen halen waardoor de klanten van het bedrijf tevreden blijven.

4. Het voorkomen dat klanten / partners naar de concurrent gaan
Bedrijven die hun reputatie in gevaar brengen als gevolg van downtime zullen waarschijnlijk klanten verliezen aan de concurrent. Als bijvoorbeeld een advocatenkantoor belangrijke documenten verliest door bijvoorbeeld een servercrash kunnen klanten de geloofwaardigheid van het bedrijf in twijfel nemen waardoor zij mogelijk naar de concurrent zullen stappen. De kosten van het werven van nieuwe klanten zijn hoog in vergelijking met de kosten van het behouden van bestaande klanten. Het is daarom belangrijk dat organisaties er alles aan doen dat hun klanten niet naar de concurrent lopen. Backup & disaster recovery zorgt ervoor dat bedrijven geen zaken verliezen aan een concurrent als gevolg van downtime.

5. Het naleven van de regelgeving
In Nederland hebben we verschillende regelgeving met betrekking tot het bewaren van gegevens en het geheimhouden van gevoelige informatie. Backup & disaster recovery zorgt ervoor dat bedrijven deze wetten niet overtreden door deze gegevens veilig te stellen. Bedrijven kunnen zich hierdoor meer richten op het genereren van inkomsten en het tevreden maken en houden van klanten.

Conclusie
Bedrijven die de behoefte hebben om hun gegevens snel te herstellen en de kosten van downtime zo minimaal te houden kiezen voor een backup & disaster recovery oplossing. Maar de voordelen van backup & disaster recovery oplossingen reiken verder dan snelle data recovery, zo zullen de medewerkers door een minimale downtime productiever zijn waardoor de omzet niet gaat dalen. Het maakt niet uit hoe groot of klein een organisatie is, backup & disaster recovery is van onschatbare waarde voor elke bedrijfseigenaar.

Bel of mail ons vandaag nog om te kijken wat backup en disaster recovery voor uw bedrijf kan betekenen.

OFFERTE AANVRAGEN   MEER INFO   0180-437528

Contact